Itärajan patikkavaellus

Opastettu patikointiviikko Itärajan retkeilyreitillä ja Hossan uuden kansallispuiston maisemissa. Kansainväliset takuulähdöt heinä-elokuussa. Ruska-ajan lähdöt ryhmille sopimuksen mukaan.


Tällä opastetulla patikkavaelluksella liikutaan Kainuun itäosissa, Venäjän rajan läheisyydessä. Kävelemme vaellustyyppisesti majapaikasta toiseen päivärepun kanssa, matkatavaroiden siirtyessä autolla. Reitti kulkee läpi koskemattomien erämaametsien ja soiden, pitkin harjuja ja järvien rannoilla Itärajan retkeilyreitillä sekä uuden Hossan kansallispuiston hienoilla poluilla. Heinä-elokuun takuulähdöillä pääset nauttimaan kansainvälisestä matkaseurasta mukavassa pienryhmässä.

Kohokohdat Itärajan patikkavaelluksella:
• Kainuulainen erämaaluonto
• Suomi100-vuotta kansallispuisto - Hossa
• Kansainväliset ryhmät
• ”Eräelämää” helposti ja turvallisesti

hinta / henkilö
alkaen

1010 €

Ohjelman tiedot

Kausi

20.05.-30.09.


Takuulähdöt 2019

28.07.–04.08., 04.08.–11.08., 11.08.–18.08., 18.08.–25.08. ja 25.08.–01.09.


Muut lähdöt ryhmille sopimuksen mukaan.


Kesto

8 päivää/7 yötä


Ryhmäkoko

Takuulähdöillä ei minimihenkilömäärää, max 13 hlöä.


Paikka

Suomussalmi


Kokoontuminen

Kajaani/Kuusamo. Katso tarkemmat tiedot "hyvä tietää" -osiosta.


Vaikeusaste

Keskivaikea


Hinta

1010 €


Hintaan sisältyy

*7 yön majoitus 2–4 hengen huoneissa (wc ja suihku käytävällä, 3. päivän majapaikassa ei sähköjä eikä suihkua vaan sauna ja ulkowc) * 7 x aamiainen, 5 x retkilounas, 1 x lounas ja 7 x päivällinen *Matkatavarakuljetus majapaikkojen välillä *Eräoppaan palvelut *Lentokenttäkuljetukset (1/ryhmä/suunta) *6 x iltasauna *Kanootin vuokra 6. päivänä *Liinavaatteet ja kylpypyyhkeet *Makuupussi ja makuupussilakana (1 päivä)


Lisämaksusta

*Karhunkatseluretki (2. päivänä), kesto n. 6 h, 80 €/hlö (ei saatavilla 18.08. ja 25.08.lähdöllä)


Päiväohjelma

Päivä 1: Saapuminen
Saapuminen Kajaanin/Kuusamon lentokentälle, jossa opas vastassa. Kuljetus Martinselkosen Eräkeskukseen. Majoitus ja päivällinen.

Päivä 2: Martinselkosen Eräkeskus–Arola, 16 km
Aamiaisen jälkeen lähdemme patikoimaan Martinselkosen luonnonsuojelu-alueen läpi kohti Arolan maatilaa. Luonnonsuojelualue on perustettu suojelemaan suomalaista erämaaluontoa, erityisesti soita. Alue on tärkeä monille linnuille ja hyönteisille, koska metsätaloustoimenpiteet eivät ulotu suojelualueille. Martinselkosessa vaeltaja näkee vetisiä soita ja pieniä järviä, vanhaa aarniometsää ja naavaisia kuusikoita. Arolaan saavumme iltapäivällä ja saunottuamme päivän hiet pois, pääsemme nauttimaan herkullisen päivällisen tilan vanhassa hirsipirtissä.

Päivä 3: Arola–Kovavaara, 19 km
Arolasta reitti kulkee kohti pohjoista seuraillen Venäjän rajavyöhykettä, jonne astuminen on tiukasti kielletty. Keltaiset rajavyöhykkeen merkit viitoittavat kulkuamme ja paikoin on mahdollista nähdä Venäjän puolelle. Lounastauon vietämme Metsähallituksen ylläpitämällä autiotuvalla. Lounaaseen kuuluu tietysti myös avotulella keitetty nokipannukahvi. Vaelluspäivän päätteeksi majoitumme Kovavaaran laella sijaitsevaan vanhaan, menneiden vuosikymmenten tunnelmaa henkivään hirsitaloon, jossa monet nykyajan mukavuuden loistavat poissaolollaan.

Päivä 4: Kovavaara–Hossa, 18 km
Aamiaisen jälkeen lyhyt autokuljetus vaelluksen lähtöpisteeseen. Tämän päivän reitillä on paljon soita, jotka ylitetään pitkospuita pitkin. Soilla ja järvillä voi usein nähdä kurkia ja joutsenia, mutta ahmaa, joka myös näillä kulmilla asustelee, harvoin onnistuu näkemään. Päivän päätteeksi saavumme Hossaan, jossa majoitumme entisellä rajavartioasemalla toimivassa majatalossa.

Päivä 5: Hossa, 13 km
Tänään pääsemme patikoimaan Hossan uuden "Suomi 100" -kansallispuiston upeilla reiteillä. Hossa on tunnettu komeista harjuista ja mäntykankaista sekä kristallinkirkkaista kalaisista järvistä ja lammista, joita on yhteensä n. 130. Lounasta nautimme Hossan opastuskeskuksella. Iltapäivällä majoitumme Jatkonsalmen kämpälle, missä vietämme kolme viimeistä yötä. Päivän päätteeksi nautimme rantasaunan kuumista löylyistä.

Päivä 6: Melonta
Tämän päivän ohjelmassa on vaihteeksi melontaretki Hossan kapeilla järvireiteillä. Lähdemme melomaan suoraan Jatkonsalmen rannasta Huosiharjun rantamia seuraillen Seipiniemeen, jossa pidämme lounastauon. Paluumatka melotaan samaa reittiä ja innokkaimmat melojat voivat vielä tehdä lisälenkin Lounatkosken suuntaan. Ne, jotka mieluummin pysyttelevät kuivalla maalla, voivat tehdä omatoimisen patikkaretken Hossan poluilla.

Päivä 7: Värikallio, 16 km
Viimeisenä retkipäivänä patikoimme esi-isimme jalanjäljillä Värikalliolle, jossa pääsemme ihmettelemään n. 4000 vuotta vanhoja kalliomaalauksia. Kalliosta on tunnistettu yli 60 erilaista kuviota ja ne kertovat aikalaistensa elämästä ja ajasta, jolloin henget ja luonnonvoimat olivat kaikkialla läsnä. Nuotiolounaan nautittuamme patikoimme vielä takaisin Jatkosalmelle. Viimeisen illan ohjelmassa on luonnollisesti sauna ja maittava yhteinen päivällinen.

Päivä 8: Kotiinlähtö
Aamiaisen jälkeen kuljetus Kajaanin lentokentälle.

Hyvä tietää

SAAPUMINEN
Kullekin ryhmälle järjestetään yksi kuljetus, joten tarkistathan aikataulun meiltä ennen lippujen varaamista.

Junalla/bussilla saapuminen on myös mahdollista, mikäli aikataulut sopivat kuljetuksiimme.

HUOMIOITA
Pidätämme oikeuden muuttaa ohjelman sisältöä (reittiä ja majoituspaikkoja), jos ryhmäkoko on alle 4 henkeä.

Saatavuus

28.07.2019
1-5 jäljellä
04.08.2019
6-13 jäljellä
11.08.2019
6-13 jäljellä
18.08.2019
6-13 jäljellä
25.08.2019
6-13 jäljellä