Kirkkoveneellä karhuretkelle

Kirkkovenesoutua ja karhunkatselua. Leppoisan souturetken jälkeen ikimuistoinen yö piilokojussa karhuja tarkkaillen ja kuvaten.


Kokoontuminen Martinselkosen Eräkeskukseen, josta lähdemme souturetkelle itärajan pinnassa sijaitseville Öllöri- ja Karttimojärville. Soudun jälkeen siirryymme piilokojulle, jossa vietämme yön karhujen touhuja seuraten. Paikalla on myös mahdollista nähdä meri- ja maakotka sekä Suomessa harvinainen haarahaukka.

Ohjelman tiedot

Kausi

20.05.-10.08.


Lähdöt

Sopimuksen mukaan


Kesto

N. 21 h


Henkilömäärä

6-10


Vaikeusaste

Helppo


Kokoontuminen

Martinselkosen Eräkeskus, Suomussalmi


Hinta

Ryhmäkoon mukaan, kysy tarjous


Hintaan sisältyy

*Kuljetukset perillä *Ruokailut (kahvit, lounas ja aamupala, retkieväät) *Veneretki *Karhuyö *Sauna *OpastusPäiväohjelma

Saapuminen noin klo 11.00 Eräkeskukseen, jossa tulokahvit ja infotilaisuus retkestä. Kahvittelun jälkeen siirrymme Ala-Karttimojärvelle. Siellä meitä odottaa 10 hengen soutuvene, jolla soudamme muutaman tunnin Öllöri- ja Karttimojärviä pitkin. Matka kulkee rajaa hipoen, näemme veneestä mm. Suomen ja Venäjän välisen rajapyykin numero 733. Öllörijärvellä rantaudumme ja nautimme lounaan nuotion äärellä.

Menu: kalakeitto, ruisleipä, vesi, kotikalja, pannari, nokipannukahvi.

Ruokailun jälkeen soudamme Pienelle Öllörijärvelle, josta jatkamme matkaa kävellen. Noin kilometrin kävelyn jälkeen saavumme karhun katselu- ja kuvauspaikalle.

Illan ja yön vietämme kymmenen hengen kuvausmökissä karhujen touhuja seuraten. Mökissä on kymmenen kuvaus- ja katselupaikkaa, istuimet kaatuvalla selkänojalla, sängyt nukkumista varten ja kuivakäymälä. Karhut liikkuvat lähimmillään noin 10 metrin päässä mökistä. Paikalla on myös mahdollista nähdä meri- ja maakotka sekä Suomessa harvinainen haarahaukka. Illan aikana tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa.

Aamulla noin klo. 7.00 aloitamme paluumatkan - ensin kävellenja loppumatka autolla. Eräkeskuksella meitä odottaa sauna ja aamiainen.