Ahkiohiihtovaellus itärajalla

UUTUUS! Hiihto- ja talviretkeilyviikonloppu Suomussalmen Martinselkosessa 11.-13.2.2022. Soveltuu myös talviretkeilyn ensikertalaisille!


Lähde nauttimaan kanssamme talviretkeilystä ja kenties hieman myös haastamaan itseäsi uuden äärellä! Hiihtelemme metsäsuksilla umpihangessa itärajan soilla, järvillä ja vanhoissa metsissä. Varusteet kulkevat ahkiossa, ruokailut tapahtuvat tulilla ja yöpymiset kaminalla lämmitettävässä telttakodassa. Retki soveltuu hyvin myös talviretkeilyn saralla kokemattomille, koska saat meiltä lainaan tarvittavat varusteet.

hinta / henkilö
alkaen

350 €

Ohjelman tiedot

string(587) "Ajankohta: 11.-13.02.2022 Ryhmäkoko: 3-6 henkilöä Hinta: 350 € Hintaan sisältyy: Oppaan palvelut * Varusteiden vuokraus - metsäsukset ja -sauvat, ahkio, makuupussi ja -alusta sekä makuupussilakana. Tarvittaessa voit lainata myös talvikengät (Sorel/Kamik) * Majoitus telttakodassa (1 per ryhmä) * Keittimillä / avotulella valmistetut retkiateriat (aamupala, lounas, päivällinen) alkaen perjantain lounaasta päättyen sunnuntain lounaaseen Lisämaksusta: * Majoitus Arolassa ennen tai jälkeen matkan alk. 40 e/hlö/yö sis. aamupalan * Päivällinen Arolassa 20 €"

Ajankohta

11.-13.02.2022


Ryhmäkoko

3-6 henkilöä


Hinta

350 €


Hintaan sisältyy

Oppaan palvelut * Varusteiden vuokraus - metsäsukset ja -sauvat, ahkio, makuupussi ja -alusta sekä makuupussilakana. Tarvittaessa voit lainata myös talvikengät (Sorel/Kamik) * Majoitus telttakodassa (1 per ryhmä) * Keittimillä / avotulella valmistetut retkiateriat (aamupala, lounas, päivällinen) alkaen perjantain lounaasta päättyen sunnuntain lounaaseen


Lisämaksusta

* Majoitus Arolassa ennen tai jälkeen matkan alk. 40


e/hlö/yö sis. aamupalan * Päivällinen Arolassa 20 €


Päiväohjelma

Perjantai 11.2.
Kokoontuminen kello 9 Arolaan Suomussalmen Ruhtinansalmelle. Alkuinfo kahvittelun ohessa. Varusteiden jaon ja tavaroiden pakkauksen jälkeen nousemme suksille. Hiihtelemme järvien ja metsien poikki Martinselkosen luonnonsuojelualueelle, joka koostuu enimmäkseen laajoista suoalueista soveltuen erinomaisesti ahkiohiihtoretkelle. Yöpymispaikaksi valitsemme jonkun alueen tulipaikoista. Pystytämme porukalla teltan, teemme tulet ja kokkailemme päivällisen. Päivän päätteeksi käperrymme untuvapussien kätköihin kaminan lämmittäessä telttaa.

Lauantai 12.2.
Oppaamme heräilee kukonlaulun aikaan ja tekee tulet kaminaan, joten herätyksen aikaan teltassa on jo mukavasti ulkoilmaa lämpimämpää. Aamiaisen ja aamutoimien jälkeen pakkaamme ahkiot ja jatkamme matkaa. Päivä hiihdellään luonnonsuojelualueen maisemissa, missä luonnonrauha ja hiljaisuus on suorastaan käsinkosketeltavaa. Lounasta nautimme noin hiihtopäivän puolivälissä. Illan hämärtyessä valitsemme sopivan leiripaikan ja toistamme eilisillan leiriytymistoimet.

Sunnuntai 13.2.
Aamutoimet sujuvat jo rutiinilla ja aamun valjettua olemme valmiita viimeiseen hiihtopäivään. Ympyrä sulkeutuu, kun palaamme iltapäivällä klo 15 mennessä Arolaan. Matka päättyy yhteisten kahvien merkeissä.

Etukäteisvarauksesta Arolassa on mahdollista saunoa ja syödä ennen kotimatkaa. Myös yäpymismahdollisuus.

Hyvä tietää

* Kokoontuminen perjantaina 11.2. klo 9: Arola, Arolantie 5, Ruhtinansalmi / Suomussalmi.
* Hiihdettävät kilometrit riippuvat lumi- ja keliolosuhteista. Lauantaina hiihtoa tulee 5-6 tuntia.
* Matka sisältää myös kaikki ateriat, joten sinun ei tarvitse omistaa talvikäyttöön soveltuvaa retkikeitintä. Voit kuitenkin halutessasi osallistua ruuan valmistukseen, kuten myös muihin askareisiin leirissä (tulen teko, teltan pystytys jne)
* Yöpymiset tapahtuvat kaminalla varustetussa telttakodassa, joten nukkumaan mennessä ja aamulla heräillessä kodassa on huomattavasti ulkoilmaa lämpimämpi. Koko yötä kaminassa ei kuitenkaan pidetä tulta, mutta lämpimät untuvamakuupussimme pitävät meidät lämpimänä.
* Aiempi kokemus talviretkeilystä ei ole välttämätöntä. Viikonlopun aikana saat hyvää kokemusta ahkion vetämisestä, metsäsuksilla hiihtämisestä ja leiriytymisestä talviolosuhteissa. Kaminateltta tuo pientä mukavuutta asiaan, kuten myös yöpymispaikoilla käytettävissä oleva kuivakäymälä.
* Reittivalinta tehdään lumi- ja jääolosuhteiden sekä sään mukaan.
* Matka toteutuminen vaatii 3 osallistujaa. Max. 6 hlöä.
* Varaukset sähköpostilla sales@upitrek.com. Tarvittavat tiedot: nimi, osoite, puhelinnumero, erityisruokavaliot ja pituus hiihtovälineitä varten. Kengän koko, mikäli tarvitset lainakengät.
* Varausmaksu 100 € maksettava ilmoittautumisen yhteydessä. Loppumaksun eräpäivä 14 vrk ennen matkaa.
* Matkalle sovelletaan Upitrekin normaaleja peruutusehtoja, jotka näet täältä. Mikäli karanteeni estää matkalle osallistumisen (karanteenipäätös esitettävä), maksut palautetaan lukuun ottamatta 100 € varausmaksua.