Kalevala Hiihto

Viiden hiihtopäivän ja n. 150 km mittainen hiihtovaellus majatalosta majataloon Venäjän rajan tuntumassa ja Hossan kansallispuistossa.


Tämä opastettu hiihtovaellus kulkee itärajan pinnassa useista eri luonnonsuojelualueista muodostuvan Kalevalapuiston alueella sekä Hossan kansallispuistossa. Näillä ”selkosilla” vastaantulijaan törmää harvoin ja pääsemmekin nauttimaan rikkomattomasta luonnonrauhasta ja hiljaisuudesta sekä lumenpeittämistä kauniista erämaamaisemista.

Hiihdettävä päivämatka on keskimäärin 30 km ja matkaa taitetaan perinteisellä tyylillä. Päivän puolivälissä tankkaamme energiavarastoja oppaan valmistamalla nuotiolounaalla. Hiihtopäivien päätteeksi rentoudumme pienissä viihtyisissä majapaikoissa, missä illan kruunaavat kuumat löylyt saunassa sekä paikalliset, maistuvat päivällisherkut.

Helmi-maaliskuun takuulähdöt toteutuvat ilman minimiosallistujamäärää ja soveltuvat hyvin myös yksin matkustaville.

hinta / henkilö
alkaen

1075 €

Ohjelman tiedot

Kausi

01.02.-05.04.


Takuulähdöt 2023

26.02.-04.03., 03.-09.03., 05.03.-11.03. ja 19.03.-25.03.


Muut lähdöt ryhmille sopimuksen mukaan.


Kesto

7 päivää/6 yötä


Ryhmäkoko

Takuulähdöillä ei minimihenkilömäärää, max. 12 hlöä.


Paikka

Suomussalmi


Kokoontuminen

Kuusamo. Katso tarkemmat tiedot "Hyvä tietää" -osiosta.


Vaikeusaste

Keskivaikea/vaativa hiihtokokemuksesta ja kuntotasosta riippuen


Hinta

1075 €


Hintaan sisältyy

*6 yön majoitus 2–4 hengen huoneissa, vessat ja suihkut käytävällä (1. ja 2. päivänä käytettävissä muutamia huoneita omin mukavuuksin) *6 x aamiainen, 4 x retkilounas, 1 x lounas, 6 x päivällinen, 5 x iltapäiväkahvi/tee ja pieni välipala *Hiihto-oppaan palvelut *Latua tekevän ja lounaat valmistavan moottorikelkkaoppaan palvelut (päivät 2–5) *Matkatavarakuljetus majapaikkojen välillä *Lentokenttäkuljetukset (1 kuljetus/ryhmä/suunta) *5 x sauna, 1-2 x avantouinti *Liinavaatteet ja kylpypyyhkeet


Lisämaksusta

Hiihtovälineiden vuokraus 60 € (sukset, sauvat, monot)


Päiväohjelma

Päivä 1: Saapuminen
Saapuminen Kuusamon lentoasemalle, josta noin 2 tunnin bussikuljetus itärajan pinnassa sijaitsevaan Martinselkosen Eräkeskukseen. Majoittuminen, päivällinen ja infoa viikon ohjelmasta.

Päivä 2: Päiväretki Martinselkosesta 23 km
Aamiaisen jälkeen lähdemme hiihtelemään kohti Venäjän rajaa. Seurailemme rajavyöhykkeen keltaisia merkkipaaluja pariin otteeseen pitäen mielessä, että vyöhykkeelle meneminen on tiukasti kielletty. Lounasta nautimme Särkän autiotuvalla. Iltapäivällä hiihdämme rengasreitin päätökseen ja palaamme Martinselkoseen, missä saunan lämpö ja maittava päivällinen auttavat palautumaan päivän rasituksista.

Päivä 3: Martinselkonen-Arola 28 km
Toinen hiihtopäivä kulkee Martinselkosen luonnonsuojelualueella halki lumipeitteisten soiden ja pienten järvien. Näillä selkosilla todennäköisyys törmätä vastaantulijaan on häviävän pieni, sen sijaan ladun poikki kulkevat niin porot, hirvet, ilvekset kuin ahmatkin. Eläimiä tosin onnistuu harvoin näkemään, jälkiä kylläkin. Iltapäivällä saavumme Arolan tilalle, jossa päivän kruunaa talon emäntien paikallisista raaka-aineista loihtima herkullinen päivällinen.

Päivä 4: Päiväretki Arolasta 27 km
Tänään hiihdämme ympyräreitin Arolasta käsin suuntana Teerilammen autiotupa, missä meitä odottelevat oppaan valmistama kuuma keitto ja jälkiruokakahvit. Iltapäivällä palaamme toiseksi yöksi Arolaan nauttimaan paikan leppoisasta tunnelmasta ja isäntäväen mielenkiintoisista tarinoista rajaseudun elämästä.

Päivä 5: Arola–Rajakartano 43 km
Heitämme hyvästit Arolan väelle ja suuntamme kohti pohjoista rajavyöhykettä seuraillen. Lounastauon vietämme reitin puolivälin paikkeilla. Pisin hiihtopäivämme päättyy Hossaan, missä majoitumme viimeseksi kahdeksi yöksi kansallispuiston kupeessa sijaitsevaan Rajakartanon majataloon. Sauna lämpiää luonnollisesti tänäänkin ja halukkaat pääsevät pulahtamaan avantoon Hossanjärven rannassa.

Päivä 6: Hossan kansallispuisto 20–35 km
Viimeinen hiihtopäivämme kiertelee Hossan kansallispuiston laduilla. Hossan luontoa hallitsevat upeat mäntykankaat ja harjut sekä lukuisat järvet ja joet. Aiemmat hiihtopäivät olemme sujutelleet melko tasaisessa maastossa, mutta tähän päivään pientä haastetta tuovat lyhyehköt, mutta osin jyrkät mäentöppyrät. Päivän puolivälissä lounastamme Hossan Luontokeskuksessa, jonka jälkeen valittavana on lyhempi ja pidempi reittivaihtoehto takaisin majapaikkaamme. Perillä Rajakartanossa meitä odottavat jo tutut rutiinit sekä viimeinen yhteinen ilta uusien tuttavuuksiemme seurassa.

Päivä 7: Kotimatka
Aamiainen ja kuljetus (1 h) Kuusamon lentoasemalle.

Hyvä tietää

- Päivittäinen hiihtomatka on 25–43 km, johon kuluu aikaa 5–8 tuntia, sisältäen tauot.
- Vaellus soveltuu osallistujalle, jolla on hyvä fyysinen kunto ja ainakin satunnaista kokemusta vastaavista päivämatkoista hiihtäen.
- Latu tehdään moottorikelkan perässä vedettävällä latuhöylällä. Hiihtäminen tapahtuu perinteisellä tyylillä.
- Matkatavarat kuljetetaan majapaikkojen välillä autolla, joten päiväretken kantamukseksi riittää pieni päiväreppu.
- Järjestäjän puolesta käytettävissä on pitovoiteita ym. tarvikkeita voiteluun
- Takuulähdöillä ryhmät ovat kansainvälisiä. Maksimi ryhmäkoko on 12 henkeä.

SAAPUMINEN
Hintaan sisältyy kuljetus Kuusamon lentoasemalta ensimmäiseen majoitukseen sekä matkan päätteeksi takaisin Kuusamoon. Kullekin ryhmälle järjestetään yksi kuljetus, joten tarkistathan aikataulun meiltä ennen lippujen varaamista. Bussilla saapuminen on myös mahdollista, mikäli aikataulut sopivat kuljetuksiimme. Omalla autolla on kätevintä tulla matkan päätepisteeseen Hossaan, josta lentokenttäbussi voi poimia kyytiin matkalla Martinselkoseen. Matkan päätteeksi auto on odottamassa Hossassa.

HUOMIOITA
- Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin sää- ja lumiolosuhteiden takia tai jos ryhmäkoko on alle 4 henkeä.

VARAUKSET
Varaa verkosta Wild Taigan -sivuilla (alueellinen verkkokauppa).
Sähköpostivaraukset osoitteeseen sales@upitrek.com. Katso varausta varten tarvittavat tiedot täältä.