Lumikenkävaellus Hossassa

Opastettu ja huollettu lumikenkäilyvaellus Hossan kansallispuiston upeissa maisemissa. Kansainväliset takuulähdöt tammi-maaliskuussa.


Lähde tutustumaan Hossan kansallispuiston upeisiin maisemiin lumikenkäillen! Tällä viikon mittaisella opastetulla vaelluksella liikumme pääasiassa kansallispuiston alueella, missä reitti vie halki metsien ja järvien, pitkin harjuja ja poikki soiden.

Viikon aikana ajoitumme eräkämpissä, joista osassa ei ole sähköjä ja muita nykyajan mukavuuksia, mutta lämpöä ja hyvää tunnelmaa riittää kaikkialla.

Päivittäin lumikenkäilemme noin 6 tuntia vaihtelevassa maastossa, missä on lukuisia lyhyitä ylä- ja alamäkiä. Aikaisempaa lumikenkäilykokemusta ei tarvita, mutta kohtuullinen fyysinen kunto on välttämätön. Tammi-maaliskuun takuulähdöt soveltuvat hyvin myös yksin matkustaville.

hinta / henkilö
alkaen

950 €

Ohjelman tiedot

Kausi

20.01.-31.03.


Takuulähdöt 2022

23.01.-29.01., 30.01.-05.02., 13.02.-19.02., 27.02.-05.03., 06.03.-12.03. ja 13.-19.03.Muut lähdöt ryhmille sopimuksen mukaan.


Kesto

7 päivää / 6 yötä


Ryhmäkoko

Takuulähdöillä ei minimihenkilömäärää, max. 13 hlöä.


Paikka

Hossa, Suomussalmi


Kokoontuminen

Kuusamo. Katso tarkemmat tiedot "Hyvä tietää" -osiosta.


Vaikeusaste

Helppo-kohtuullinen


Hinta

950 €


Hintaan sisältyy

*Majoitus 1., 2. 3. ja 6. päivänä 2–4 -hengen huoneissa, jaetut suihkut ja wc, 4. ja 5. päivänä erämökeissä (osittain huoneita, osittain makuusalityyppinen) *6 x aamupala, 4 x retkilounas, 1 x lounas, 5 x päivällinen, iltapala saapumispäivänä *Lumikenkäoppaan palvelut *Matkatavarakuljetukset *Lentokenttäkuljetukset (Kuusamo) *5 x iltasauna, 3 x avantouinti *Liinavaatteet ja kylpypyyhkeet *Makuupussit ja makuupussilakanat (2 yötä)


Lisämaksusta

Välinevuokraus 40 € (lumikengät ja sauvat)


Päiväohjelma

Päivä 1: Saapuminen
Saapuminen Kuusamon lentoasemalle, josta bussikuljetus Hossaan. Majoittuminen Hossan kansallispuiston alueella sijaitsevalle Jatkonsalmen kämpälle kolmeksi ensimmäiseksi yöksi. Iltapala ja infoa viikon ohjelmasta.

Päivä 2: Venäjän raja
Aloitamme aamulla lyhyellä opastuksella lumikenkäilyn tekniikkaan, jonka jälkeen lähdemme ensimmäiselle, kohti Venäjän rajaa suuntautuvalle päiväretkellemme. Ensimmäiset kilometrit kuljemme kapeassa kurussa ja sen jälkeen lähinnä järviä pitkin Venäjän rajavyöhykkeelle saakka. Vyöhykkeelle astuminen on ehdottomasti kielletty, mutta kävelemme sen reunaa parin kilometrin verran kohti etelää. Aktiivisen päivän päätteeksi pääsemme lämmittelemään rantasaunaan ja tarjolla on tietysti myös maittava päivällinen.

Päivä 3: Kalliomaalaukset
Tänään lumikenkäilemme esi-isiemme jalanjäljillä Värikalliolle ihmettelemään yli 4000 vuotta vanhoja kalliomaalauksia. Kalliosta on tunnistettu yli 60 erilaista kuviota ja ne kertovat aikalaistensa elämästä ja ajasta, jolloin henget ja luonnonvoimat olivat kaikkialla läsnä. Lounastauon vietämme kodassa nuotion ympärillä. Voileivät ja nokipannukahvit kyytipoikineen maistuvat ulkoilmassa luonnollisesti herkulliselta ja antavat energiaa iltapäivän paluumatkalle Jatkonsalmelle.

Päivä 4: Halki lumisten metsien, Jatkonsalmi – Peurapirtti/Hirvastupa
Hossan kansallispuiston maisemaa hallitsevat mäntykankaat ja harjut sekä lukuisat järvet ja joet. Tämän päivän reitti kulkeekin Hossalle tyypillisessä maisemassa - havumetsässä kauniilla harjulla, jota ympäröivät molemmin puolin järvet. Lounastauon vietämme Ala-Valkeisen autiotuvalla, josta on enää "kivenheitto" majapaikkoihimme, Iso-Valkeinen -järven pohjoisrannalla sijaitseville kahdelle eräkämpälle. Kaminan lämmössä ja kynttilän tunnelmallisessa valossa on mukava rupatella ja viettää iltaa uusien tuttavuuksien seurassa.

Päivä 5: Harjut ja järvet, Peurapirtti/Hirvastupa – Huosiusjärvi/Iikoski
Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaamme jälleen pitkin harjuja ja järviä. Näissä maisemissa voimme hyvikin törmätä poroihin, sen sijaan muita vastaantulijoita tuskin kohtaamme. Päivän päätteeksi majoitumme Huosiusjärven ja Iikosken kämpille, jotka sijaitsevat 200 metrin päässä toisistaan. Majoittuminen ja muut kämppäaskareet sujuvat jo rutiinilla!

Päivä 6: Lumikenkäilyn päätös ja porotila, Huosiusjärvi/Iikoski – Jatkonsalmi
Viimeinen ja lyhin lumikenkäilypäivämme tuo meidät takaisin lähtöpisteeseen Jatkonsalmelle. Kuljemme ensin harjua pitkin Hossan kansallispuiston opastuskeskukselle, jossa nautimme lounaan ja voimme katsoa lyhyen animaation Hossan ja rajaseudun elämästä viimeisen 10 000 vuoden ajalta. Opastuskeskukselta matkamme jatkuu vielä yhden etapin verran Jatkonsalmelle. Illalla tutustumme poroihin ja porotilan elämään Hossan Poropuistossa, jossa nautimme myös herkullisen illallisen.

Päivä 7: Kotiinlähtö
Aamiainen ja kuljetus Kuusamon lentoasemalle.

Hyvä tietää

- Päivittäin lumikenkäillään n. 6 tuntia, sisältäen tauot.
- Osallistujilta ei vaadita aiempaa lumikenkäilykokemusta, mutta kohtuullinen fyysinen kunto on välttämätön. Vaativuus vaihtelee lumiolosuhteiden mukaan – upottavassa lumessa etapit ovat raskaampia, kuin kovaksi tamppautuneella uralla.
- Matkatavarat kuljetetaan majapaikkojen välillä autolla, joten päiväretken kantamukseksi riittää pieni päiväreppu.
- Osa majapaikoista on eräkämppiä, joissa ei ole sähköä eikä suihkuja tai sisäwc:tä.
- Takuulähdöillä ryhmät ovat kansainvälisiä. Maksimi ryhmäkoko on 13 henkeä.

SAAPUMINEN
Hintaan sisältyy kuljetus Kuusamon lentoasemalta ensimmäiseen majoitukseen sekä matkan päätteeksi takaisin Kuusamoon. Kullekin ryhmälle järjestetään yksi kuljetus, joten tarkistathan aikataulun meiltä ennen lippujen varaamista. Bussilla saapuminen Kuusamoon on mahdollista, mikäli aikataulut sopivat kuljetuksiimme. Omalla autolla saapuminen Hossaan on myös mahdollista.

HUOMIOITA
- Pidätämme oikeuden muuttaa ohjelman sisältöä (reittiä ja majoituspaikkoja), jos ryhmäkoko on alle 4 henkeä.
- Pidätämme oikeuden ohjelmanmuutoksiin lumi- ja/tai sääolosuhteiden vuoksi.

VARAUKSET
Varaa verkosta Wild Taigan -sivuilla (alueellinen verkkokauppa).
Sähköpostivaraukset osoitteeseen sales@upitrek.com. Katso varausta varten tarvittavat tiedot täältä.